top of page
שאלות נפוצות
-
כמה זמן לוקח כל מפגשכל מפגש נוירופידבק בשיטת יעל לנגפורד עורך שעה (60 דקות). במהלך שעת אימון מיושמות מגוון טכניקות של נוירו פידבק על פי פרוטוקול שנקבע לכל מתאמן בנפרד.
-
מה קורה במהלך מפגש נוירופידבקבמהלך מפגש אימון אישי בליווי מאמן שהוכשר בשיטת יעל לנגפורד, המתאמן יושב על כיסא מול מסך. על ראשו מונחות אלקטרודות בצורה חיצונית (לא חודרנית), באזורים אותם מתוכננים לאמן באותו מפגש. פרוטוקול האימון נקבע לאחר מיפוי ראשוני של גלי המוח, המנותח ע"י חוקרת המוח של מרכז גלים. על המסך המתאמן רואה בזמן אמת את הפעילות המוחית שלו, ואיך הוא מבצע אותה. כלומר, הוא רואה על המסך בצורת גרף או סרטון או משחק את הפעילות המוחית שלו, האם הוא מצליח בתרגיל, איך הוא מבצע את התרגיל, ולמעשה מקבל משוב (פידבק) ישיר בזמן אמת, על פעילות המוחית שלו, ועל ההצלחה שלו בפעולה המוחית הזאת. המאמן שיושב איתו, עוזר לו להבין מה הוא צריך לעשות כדי להצליח בתרגיל, וכדי לבצע את התרגיל בצורה מקסימלית. במידה והתרגיל נעשה קל המטפל מעלה רמת קושי. במהלך כל אימון משלבים מספר טכניקות של נוירו פידבק, שתואמות את המפה המוחית הראשונית של המתאמן. במהלך כל מפגש אימון, ייתכן שישולבו מספר טכניקות של נוירו פידבק, שכוללות בין היתר אימון עיקרי של EEG(פעילות חשמלית של המוח), בשילוב עם HEG (אימון דפוסי זרימת חמצן לקידמת המוח), וכן טכניקות נוספות.
-
כמה מפגשים צריך ובאיזו תדירותב30 שנות העבודה של מרכז גלים, יש לנו מידע שהוא ממוצע בקרב הלקוחות הישראלים שמתאמנים אצלנו בקליניקות בישראל, יחד עם אלו הלונדונים, המתאמנים בסניף שלנו בלונדון. על מנת להשיג תוצאה ארוכת טווח וקבועה, נדרשים בין 35 ל40 מפגשים, כדי ליצור ולקבע תהליך וכדי ליצר שינוי מוחי שהוא בר תוקף ומשמעותי. מספר המפגשים משתנה בהתאם לגיל, למטרות האימון, ובהתאם למקרה, בהמלצת חוקרת המוח של המרכז. שינויים צפויים להיראות תוך כדי תהליך ולא רק בסיומו (בממוצע החל ממפגש 25), וצפויים להיראות תחילתם של התהליכים בהתאם למטרות שהוצבו. על מנת ליצור שינוי שהוא קבוע, וכדי לראות איך המוח משמר את הלמידה לאורך טווחי זמן שהולכים ומתארכים, המפגשים מתחילים בתדירות שהיא יותר צפופה (פעמיים בשבוע) ומתרחקים עם ההתקדמות בהדרגה לפעם בשבועיים, אחר כך פעם בשלושה, ובסופו של דבר פעם בחודש. כשנמצאים בשלב שלפעם בחודשזה השלב שנמצאים בתוכנית שימור שאנחנו יכולים לראות את התוצאות כבר לטווח יותר ארוך.
-
האם השפעת הטיפול נמשכתמטרת התהליך האימוני היא ללמד את המוח יכולת חדשה שאותה הוא יכול להשליך על סוגים שונים של ביצועים. זוהי למידת יכולת פיזיולוגית (פרוצדורה), כמו למשל, נסיעה על אופניים. השפעת האימון אמורה להימשך לאחר סיום האימון וללוות את היכולות של המוח לאורך שנים. מחקרי אורך שנמשכו עד 10 שנים לאחר האימון מצביעים על כך שרוב המוחות מגיבים לאימון באופן שיוצר שינוי אובייקטיבי במדדים הפיזיולוגים שלהם ובאופן שלאחר מכן מתורגם לשיפור הביצועים שלהם בשטח. לקריאה מחקרית בתחום, צרו קשר עם מרכז גלים.
-
מהם אחוזי ההצלחה של טיפול ניורופידבק בשיטת יעל לנגפורדמניסיון ארוך השנים של מרכז גלים וממחקרי אורך בתחום, לפחות 80% מהמתאמנים חווים שיפור משמעותי בעקבות האימון, כשאחוזים גבוהים יותר מראים באופן משמעותי שיפורים במדדים ניורו-פיזיולוגים ניכרים בעקבות האימון. כשאנחנו מודדים אחוזי הצלחה אנחנו מתייחסים לדיווח הסובייקטיבי של הלקוח, כדי למדוד איך השינויים בפעילות המוחית תורגמו אצל הלקוח לשיםורים בשטח. בנוגע לכך, אנחנו שמחים מאד שבין 82 ל 91 אחוזים של הלקוחות שלנו בשתי המדינות חווים שיפורים משמעותיים בביצועים שלהם ובסימפטומים עבורם הם באו להתאמן. אחוזי ההצלחה גבוהים לאלה שמקפידים לסיים את התהליך המלא בקצב שהומלץ ובתדירות שהומלצה על ידי חוקרת המוח של המרכז בפגישה המקדימה ובמפגש התוצאות האישי של כל לקוח.
-
האם אימון הנוירופידבק מכוסה על ידי קופות החולים או חברות הביטוחנוירופידבק עדיין אינו מוצע בקופות החולים. האימון הוא פרטי לבחירה אישית. בישראל ארה״ב, נוירופידבק מכוסה על ידי רוב חברות ביטוח הבריאות הפרטיות. צרו קשר עם גלים לקבלת מידע מפורט כיצד אפשר להפעיל את השתתפות חברת הביטוח שלך. מועצות יכולות לעיתים לסייע במימון במסגרת הטיפול הסוציאלי שלהן, למשל, במסגרת תוכנית טיפול באימוץ.
-
מאיזה גיל עד איזה גיל ניתן להתאמןאימון נוירופידבק בדרך כלל מתחיל החל מגיל 6 ושם בדכ' האימון נוגע למטרות שנוגעות לילדים. את האימון ניתן לבצע עד הגיל השלישי , בגילאים אלו האימון בעיקר מתמקד בחלק הקוגנטיבי וזכרון ושיפור דפוסיי שינה, או לאנשי הגיל השלישי המעוניינים לשמר את המוח שלהם צעיר וחזק.
-
מהי שיטת יעל לנגפורדשיטת יעל לנגפורדטכנולוגית ממשק מוח-מחשב לאימון מוחישיטת יעל לנגפורד היא שילוב של טכנולוגיות שונות שפותחו לאורך השנים יחד עם היישום הטיפולי והאימוני שיעל יצרה בגלים. בתור חוקרת כימיה קוואנטית יעל תמיד שאפה לשלב מידע מדעי, טכנולויות ישוומיות מחוץ למעבדה, ועבודה עם פיתוח ושכלול יכולות מוחיות. חלק מהמטודות הטכנולוגיות בממשק מוח-מחשב ובעבודה עם משוב פיזיולוגי שמשולבות בשיטת יעל לנגפורד הינן: QEEG: Quantitative electroencephalography EEG training, under the field of Neurofeedback HEG training by Near-infrared spectroscopy HRV training: Heart rate variability https://www.galimneurofeedback.com/the-clinic
-
מה ההבדל בין נוירופידבק בשיטת יעל לנגפורד לשיטות אחרותבואו נתחיל בעובדה הפשוטה שאין הרבה חוקרי מוח וממסדים מחקריים המציעים אימון מוחי. לצערנו יש נסיונות "למסחר" אימון מוחי לרמה של אימון ביתי ולרמה שבה כל טכנאי שלומד תקופת זמן קצרה מציע את השירות . רחל חוקרת המוח של מרכז גלים מסבירה בסרטון להלן מהן השאלות המנחות שעליהם לשאל את עצמכם בבואכם לבחור אימון נוירופידבק. https://www.galimneurofeedback.com/%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%93%D7%91%D7%A7-%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%91%D7%95%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C
bottom of page