נוירופידבק, הנקרא גם ׳אימון מוחי׳, מורכב מתרגילים בהם המתאמן מווסת את פעילות המוח שלו.
במחקר חדש ממכון המחקר לבריאות ב- Lawson ובאוניברסיטה המערבית, חוקרים גילו כי נוירופידבק עשוי להיות טיפול יעיל לאנשים הסובלים מהפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD). פורסם ב Clinical Neuroimaging, הניסוי הקליני מצא כי נוירופידבק יעיל הפחתת הסימפטומים של PTSD.
"תקשורת מוחית כוללת חלקים שונים במוח שמתקשרים זה עם זה ועוזרים לווסת מצבי תודעה, מחשבה, מצב רוח ורגשות". ד"ר רות לניוס מסבירה, מדענית ב- Lawson, פרופסור בבית הספר לרפואה ורפואת שיניים של Western's, ופסיכיאטר במרכז למדעי הבריאות בלונדון.
"אנשים עם PTSD נוטים לשבש דפוסים של תקשורת מוחית, אך המחקר שלנו מציע שהם יכולים להפעיל את מוחם בכדי להחזיר דפוסים לאיזון בריא.
נוירופידבק משתמש במערכת הנקראת לולאת נוירופידבק, בה נמדדת הפעילות המוחית של האדם באמצעות חיישנים המונחים על הקרקפת ומציגים בחזרה באמצעות ממשק מחשב. דבר זה מאפשר למתאמן לבצע תרגילים ולראות בצורה חזותית את התוצאות.
המחקר בחן את הנוירופידבק עם סך של 72 משתתפים, כולל 36 משתתפים עם PTSD ו-36 משתתפי בקרה בריאים. מבין אלו עם ה-PTSD, היו 18 שחולקו באקראי להשתתף בטיפול בנוירופידבק בעוד שה-18 האחרים היו בקבוצת השוואה.
מחקר מצא כי חומרת הסימפטומים של בעלי PTSD פחת בקרב המשתתפים שקיבלו באקראי טיפול נוירופידבק. לאחר הטיפול 61.1% מהמשתתפים כבר לא עמדו בהגדרה ל PTSD. שיעור הפוגה זה ניתן להשוואה לטיפולים סטנדרטיים כמו פסיכותרפיה ממוקדת טראומה.
Comentarios