תאריך: 6, אפריל 2004
מקור: בית חולים לילדים ומרכז רפואי אזורי
תמצית: חשיפה מוקדמת לטלוויזיה בקרב ילדים בגילאי 1-3 מקושרת לבעיות קשב וריכוז בגילאי 7, לפי המחקר של בית החולים לילדים והמרכז הרפואי האזורי בסיאטל
הסיפור המלא
חשיפה מוקדמת לטלוויזיה בקרב ילדים בגילאי 1-3 מקושרת לבעיות קשב וריכוז בגילאי 7, לפי מחקר של בית חולים לילדים והמרכב הרפואי האזורי בסיאטל שפורסם בגיליון אפריל של PEDIATRICS. המחקר חושף שכל שעה של צפייה בטלוויזיה ביום בגילאי 1-3 מעלה את הסיכון לבעיות קשב וריכוז, כמו למשל ADHD , בכמעט 10 אחוז בגיל 7. המחקר מושפע מתכונות אחרות בסביבה הביתית, כולל, גירוי קוגנטיבי ותמיכה רגשית.
בנוסף, הממצאים מצביעים על כך שניתן לנקוט בפעולות מניעה בכדי להקטין את הסיכון לבעיות קשב וריכוז אצל ילדים. הגבלת צפייה בטלוויזיה אצל ילדים במהלך השנים המכוננות של התפתחות המוח, בהתאם להמלצות של האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים, יכולה להפחית את הסיכון של הילד לפתח ADHD. האקדמיה האמריקנית ממליצה להורים להימנע מלתת לילדיהם מתחת לגיל שנתיים לצפות בטלוויזיה ולנקוט באמצעי זהירות – כמו למשל, להגביל את זמן הצפייה בטלוויזיה, לעזור לילדים לפתח את כישורי האוריינטציה התקשורתיים, לנתח ולהעריך הודעות טלוויזיה ולקחת חלק פעיל בצפייה בטלוויזיה עם ילדיהם – אצל ילדים מעל גיל שנתיים.
הפרעות קשב וריכוז משפיעות על בין 4-12 אחוז מהילדים בארצות הברית, וזו הפרעת ההתנהגות הכי נפוצה אצל ילדים.
המחקר, שהוביל Dimitri Christakis, MD, MPH , חוקר ילדים בבית חולים לילדים ובמרכז הרפואי האזורי בסיאטל לא הסתכל על התכנים של תוכניות הטלוויזיה.
"המחקר מצביע על כך שיש קשר משמעותי וחשוב בין חשיפה מוקדמת לטלוויזיה לבין בעיות קשב וריכוז" אמר דימיטרי, שהוא גם מנהל המכון לבריאות הילד ופרופסור חבר באוניברסיטת וושינגטון ללימודי רפואה. "מהערכות ארציות אנחנו יודעים שבממוצע ילדים צופים בטלוויזיה בין 2-3 שעות ביום בקבוצת גילאי 1-3, ול-30 אחוז מהם יש טלוויזיה בחדר השינה שלהם. יש הסתמכות עצומה וגוברת על הטלוויזיה ממגוון סיבות. עם זאת, מומלץ שההורים יגבילו את זמן הצפייה של ילדיהם בטלוויזיה".
המחקר הלאומי הזה מוסיף חוסר תשומת לב לרשימה של התוצאות המזיקות של צפייה מרובה בטלוויזיה, הכוללת גם השמנה והתנהגות אלימה. ילדים בגילאי 1-3 נבחרו להשתתף במחקר בגלל שהמוח שלהם עדיין מתפתח במהירות, ותסמינים של הפרעת קשב וריכוז, כמו למשל ADHD, אינם מופיעים בדרך כלל אצל ילדים אלו עד שנים מאוחרות יותר.
Comments